Meer weten? Bel of mail ons

Visbeurs

02 OCTOBER 2017

Visbeurs 2017 in teken van ambacht én innovatie

SPAKENBURG – Op maandag 2 oktober 2017 vindt de dertiende editie van de Visbeurs plaats. Net als voorgaande jaargangen presenteren alle belangrijke (toe)leveranciers in de viswereld zich met hun nieuwste producten, diensten en concepten aan visspecialisten. De beurs vindt traditiegetrouw plaats aan de Westdijk in Spakenburg. Het thema is deze keer: De kracht van je ambacht. De organisatie is in handen van de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV) in samenwerking met de Nederlandse Visspecialisten (VNV). De vorige editie, in 2015, trok meer dan 5000 bezoekers.

De verkoop van verse en gebakken vis en visgerechten aan de consument van de 21e eeuw is een vak. De visspecialist heeft echter in de slag om deze klant veruit de beste papieren in handen. Immers, geen ander bedrijf kan zo snel en creatief vis(specialiteiten) inkopen, bereiden en verkopen. Het directe contact tussen klant en specialist is daarbij een sterke troef waar bijvoorbeeld het grootwinkelbedrijf geen antwoord op heeft. Het ambacht van de visverkoper is daarbij iets om trots op te zijn en uit te dragen. Juist deze ambachtelijke kant van het vak komt tijdens de Visbeurs centraal te staan. De invulling van het thema gaat verder dan het verwerken, bereiden en bakken van vis alleen. Ook elementen als presentatie, verpakking, techniek en promotie komen nadrukkelijk aan de orde. De meer dan 100 standhouders presenteren vele innovatieve producten en concepten.

Nieuwe wedstrijd
In aanloop naar de beurs is er ook een nieuwe vakwedstrijd die één van de hardlopers in het assortiment in het zonnetje zet: kibbeling. Alle visspecialisten van Nederland kunnen meestrijden om de Kibbeling Cup, dé trofee voor de lekkerste en beste kibbeling van Nederland. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de VNV, de bekendmaking van de winnaar is tijdens de Visbeurs. Met de wedstrijd willen de organisatoren deze oernederlandse specialiteit ook publicitair een impuls geven. Op www.visspecialisten.nl kunnen alle viswinkels en ambulante specialisten zich inschrijven. Dat kan tot 27 maart 2017. De winnaar ontvangt naast veel publiciteit de imposante Otto van Twillert Kibbeling Cup, vernoemd naar de oprichter van beurshoofdsponsor Smedes Fine Food.

Standhouders
Graag nodigen wij u uit om in te schrijven voor de 13e editie van de Spakenburgse Vishandelsbeurs. Zodat wij er samen met u een succes van kunnen maken. Voor meer informatie of inschrijfformulieren kunt u kijken op www.visbeurs.nl. De ingevulde formulieren kunt u per post versturen of via mail aan de secretaris van de Spakenburgse Vishandel Vereniging.

Namens de beurscommissie SVV

Ruud van Diermen (voorzitter SVV)

ACTUEEL WEER IN Spakenburg

Gedeeltelijk bewolkt
di
26 sep
19° /  

klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,3
13 beoordelingen

Westdijk 36 3752 AE Spakenburg | Tel: 033-2982306 | info@jachthavennieuwboer.nl

Alle rechten voorbehouden 2017 Jachthaven Nieuwboer