Geschiedenis

Jachthaven Nieuwboer is omstreeks 1970 gebouwd als compensatie voor het feit dat de botterwerf inkomstenderving zou ondervinden door de komst van de Hollandsche Brug. Het was voor botters vanwege de masthoogte vanaf het IJsselmeer niet meer mogelijk Spakenburg te bereiken van die kant.

De Gebroeders Nieuwboer hebben samen de haven ingericht en zijn daarna ieder voor zich verder gegaan. Zeger Nieuwboer met de scheepstimmerwerf en Aart Nieuwboer met de jachthaven. De werf, gelegen in het centrum van Spakenburg, is uitgegroeid tot nationaal middelpunt van botter varend Nederland en de jachthaven, in de huidige vorm, als regionaal centrum voor de watersport.

Nadat Jachthaven Nieuwboer in 1992 verkocht werd aan Izaak Veerman is de renovatie van start gegaan. Alles is toen aangepast. Nieuwe damwanden, steigers en een nieuw aangelegd parkeerterrein.

Na overname van de haven door Joep van Halteren zijn de bungalows, de loods en winkels gerealiseerd in de periode 2000- 2003.
Kortom, een staaltje ondernemerszin en voortschrijdend inzicht wat het Nautisch Centrum gemaakt heeft tot wat het nu is.

Schoonzoon Chiel en zoon Albert hebben na de overname van Joep de haven in ruim 25 jaar uit laten bloeien tot een compleet en gezond bedrijf. Een goede mix van persoonlijkheden zorgde ervoor dat de klanten steeds terugkeerde bij Jachthaven Nieuwboer.

In 2019 is Chiel de Boer met pensioen gegaan en stond er gelijk een nieuwe lichting klaar. Albert werkt nu samen met zijn zoon Joep (jr.) en dochter Josine.

Activiteiten

Weekmarkt
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,8
1 beoordelingen

Westdijk 36 3752 AE Spakenburg | Tel: 033-2982306 | info@jachthavennieuwboer.nl

Alle rechten voorbehouden 2022 Jachthaven Nieuwboer