Meer weten? Bel of mail ons

Blauwe Vlag 2020 met Groene Wimpel voor Jachthaven Nieuwboer.

12 MAY 2020

.Blauwe Vlag 2020 met Groene Wimpel voor Jachthaven Nieuwboer.

Leusden – 7 mei. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 182 Blauwe Vlaggen toegekend, 128 jachthavens en 54 stranden. Jachthaven Nieuwboer mag dit jaar wederom dit milieukeurmerk mét Groene Wimpel voeren.


Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Jachthaven Nieuwboer nog aan de vereisten voldoet.


Groene Wimpel.

Jachthaven Nieuwboer ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.


In normale omstandigheden zou de Blauwe Vlag uitgereikt zijn tijdens de jaarlijkse nationale ceremonie. Dit jaar zou dat plaatsvinden in de Hanzehaven in Elburg. Deze is uiteraard niet doorgegaan vanwege de COVID-19 crisisklanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,8
1 beoordelingen

Westdijk 36 3752 AE Spakenburg | Tel: 033-2982306 | info@jachthavennieuwboer.nl

Alle rechten voorbehouden 2022 Jachthaven Nieuwboer