Meer weten? Bel of mail ons

Spakenburgse dagen op 20 en 27 juli / 3 en 10 augustus

20 JULY 2016

Vier woensdagen achter elkaar vindt van 10.00 – 17.30 uur in het centrum van Spakenburg de Spakenburgse Dag plaats.

Deze Spakenburgse Dagen zijn vooral beroemd geworden om de bijzondere wijze waarop ze ieder jaar weer worden georganiseerd. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de prachtige, kleurrijke klederdracht die in de gemeente Bunschoten, waar ook Spakenburg toe behoort, sinds vele generaties gedragen wordt. Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo zorgen de inwoners er samen voor dat de oude cultuur herleeft.

Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Er is muziek, een voorstelling en een clown voor de kinderen. Er is een draaimolen, er zijn oude ambachten, acties op de grote warenmarkt en bij de winkeliers. 

Kortom: de Spakenburgse Dagen zijn ieder jaar een feest om mee te maken, origineel, levendig en bijna zonder uitzondering warm en zonnig! In de schilderachtige Oude Haven liggen gedurende de Spakenburgse Dagen de authentieke botters, die u graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. De musea zijn op hun best uitgerust en verwelkomen u om u te informeren over de historie van het boerenbestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg.

Bereikbaarheid Spakenburgse Dagen.
De Spakenburgse dagen zijn uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken.
U reist per trein naar station Amersfoort Centraal en vanaf daar met de bus (Connexxion lijn nummer 76) rechtstreeks naar het centrum van Spakenburg (20 minuten).

Bezoekt u de Spakenburgse Dagen met de auto, volg dan de Parkeerroute die aangegeven wordt bij binnenkomst in ons dorp. U wordt dan naar een terrein geleid waar u betaald kunt parkeren en met een shuttle bus naar het centrum wordt gebracht.

Op de Westdijk (de Westmaat, het parkeerterrein van VV IJsselmeervogels en VV Spakenburg) zijn parkeerplaatsen voor invaliden beschikbaar. Van daaruit is het evenemententerrein van de Spakenburgse Dagen eenvoudig per rolstoel/rollator te bereiken.

Voor meer informatie over het programma, klik hier.

klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,8
1 beoordelingen

Westdijk 36 3752 AE Spakenburg | Tel: 033-2982306 | info@jachthavennieuwboer.nl

Alle rechten voorbehouden 2022 Jachthaven Nieuwboer